Umberto Eco – Baudolino

1Umberto Eco, pentru a creea un personaj puternic, coboară din nou scările istoriei. Eroul unui nou puzzle istoric este numitul Baudolino, mincinos invederat, poet şi aventurier, care câştigă favorurile împăratului Frederic Barbarossa prin farmecul şi istetimea lui.

Se face că e primăvară, pe undeva prin 1204, la Constantinopol, dată exactă, când splendida capitală a Imperiului Bizantin cade sub asaltul nemilos al cavalerilor celei de-a patra cruciade. Între disperare şi carnagiu, Baudolino salvează de la moarte un istoric, de fapt un oficial al Curţii, care îi spune o terifiantă poveste. Născut ca un ţăran simplu din Nordul Italiei, acesta avea două daruri naturale: un talent de a învăţa limbi străine şi abilităţi în a transmite minciuni. Într-o pădure l-a cunoscut pe viitorul său protector, el fiind chiar Împăratul. L-a adoptat, l-a trimis la şcoală la Paris. Dar nu s-a simţit comfortabil doar cu ştiinţa, fără aventură.

Influenţat de mituri şi de efectele legendelor învăţate, pleacă să caute un preot de renume ce conduce un vast imperiu în Est, în care trăiesc fantasmagoreic creaturi ciudate, cu ochi pe umeri şi gura în stomac, eunuci, unicorni şi nebuni simpatici.

 

Order Baudolino Preț @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *