Tudor Sireteanu – Jurnalul celebrei Smaranda Brăescu

Ana Maria Sireteanu şi Tudor Sireteanu, strănepoţi ai Smarandei Brăescu, publică la editura Vremea jurnalele acesteia din 1935 şi 1939-1940, alături de nenumărate fotografii şi documente din arhiva familiei. Volumul Jurnalul celebrei Smaranda Brăescu mai cuprinde o introducere semnată de autori şi un tabel cronologic al celebrei paraşutiste, ambele urmate de abstracte în limba engleză, un capitol de aprecieri la adresa membrei Escadrilei albe şi o bibliografie şi numeroase note şi comentarii despre personalităţi din aviaţie,din viaţa social- politică sau diplomaţie în perioada interbelică, referiri la locuri  din România şi Europa vizitate de campioană, sau evenimente deosebite în care a fost implicată,  precum şi date despre aerodromuri, fabrici şi tipuri de avioane.

Smaranda Braescu a fost prima parasutista romanca cu brevet international obtinut in iulie 1928 in Germania. In 1931obtine recordul mondial feminin la salt cu parasuta, iar in 1932, recordul mondial absolut, la Sacramento, in SUA. Este prima aviatoare straina brevetata ca pilot pe celebrul aeroport Roosevelt Field, dupa absolvirea cursurilor unor faimoase scoli de pilotaj americane.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Tudor Sireteanu – Jurnalul celebrei Smaranda Brăescu”

  1. Nedelcu Cristina spune:

    As dori si eu sa achizitionez aceasta carte. Imi puteti spune daca este pe stoc si care este pretul final cu tot cu taxe?
    Multumesc.

  2. Ilă Citilă spune:

    Buna ziua. Din pacate nu o mai avem acest volum. Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *