Tracy Chevalier – Făpturi uluitoare

CopertaO carte despre oamenii din spatele ştiinţei, fiind o nouă poveste ce îmbină vocaţia literară cu înclinaţia pentru studiul istoriei, o formulă care a transformat-o pe Tracy Chevalier, după publicarea betsellerului  Fata cu cercel de perlă, într-un adevărat brand.

Mary Anning, eroina romanului Făpturi uluitoare, descoperă fosilele unor creaturi necunoscute pe o plajă din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creaţionism şi începuturile omului care va zgudui comunitatea oamenilor de ştiinţă ai vremii. Însă, în acest domeniu dominat strivitor de bărbaţi, Mary se va confrunta în curând cu prejudecăţile sexiste din lumea academică, bârfa răutăcioasă a vecinilor şi durerea dragostei interzise. Din fericire, Mary va câştiga o aliată neobişnuită în persoana lui Elizabeth Philpot, o fată bătrână inteligentă, dificilă şi obsedată de fosile. În ciuda diferenţelor de vârstă şi mediu, cele două femei descoperă ca, în lupta lor pentru recunoşstere, prietenia este arma cea mai redutabilă.

De acelaşi autor:

Simetria de temut

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *