Toni Morrison – Paradis

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1993

„a cărui romane sunt caracterizate de o forţă vizionară şi un impact poetic, dând vieţii aspecte esenţiale ale realităţii americane„

Ruby – un orăşel fictiv din Oklahoma, întemeiat de oameni de culoare, mândri, de rasă pură, pentru care eliberarea din sclavie a fost doar începutul unei lungi peregrinări dureroase, în timpul căreia şi-au dat seama că există şi altă ierarhie socială, bazată pe gradaţiile de culoare a pielii.

La periferia oraşului, clădirea stranie a Mânăstirii adăposteşte un grup de femei care, prin felul lor independent şi nonconformist de a fi, par să ameminţe echilibrul fragil al comunităţii. Semnele rele încep să se adune pentru locuitorii din Ruby, liniştea e tulburată de evenimente neobişnuite şi, încetul cu încetul, tensiunea dintre cele două tabere devine dramatică.

Oare ce se va întâmpla cu Paradisul lor?

De acelaşi autor

Iubire

Order Paradis Preţ @ RON33,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *