Titania Hardie – Labirintul rozelor

În epoca elisabetană, oamenii vizionari cu idei îndrăzneţe trăiau vremuri periculoase. Eroul neştiut al acelei perioade este astrologul, filozoful şi matematicianul de geniu John Dee, omul care vorbea cu ingerii. Convins că omenirea nu este încă pregătită pentru ideile sale, în 1609, cu puţin timp înainte de moartea sa, şi-a tăinuit scrierile. Încredinţate din mama în fiică timp de şaptesprezece generaţii, aceste secrete au rămas ferecate, aşteptând momentul când vor putea fi scoase la lumină.
În primăvara anului 2003, se stinge şi ultima descendentă a lui Dee, fiind nevoită să lase enigmatica moştenire unuia din cei doi fii. Îl alege pe Will, mezinul pasional şi înflăcărat. Singurele indicii sunt un pergament şi o cheie de argint, însotite de un mesaj sibilinic:
„Pentru Will, când va ajunge ceva sau cineva – diferit de ceea ce este acum”
Încercînd să dezlege ghicitorile şi să descifreze misterul, Will porneşte într-o periculoasă aventură pe tărâmul bătrânului continent. Dar nu este singurul aflat în căutarea adevarului despre Labirintul Rozelor

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *