Tim Weiner – CIA. O istorie secretă

CarteÎncă de la înfiinţare, serviciile secrete americane au fost învăluite într-o aură de mister. În spatele imaginii de superputere se ascund însă nenumărate eşecuri. Cum se face atunci că, în ultimii 60 de ani, CIA a reuşit să-şi păstreze reputaţia extraordinară, în ciuda unor gafe de proporţii?
Într-o lucrare bazată pe mai bine de 50 000 de documente, în mare parte din arhivele CIA, şi pe sute de interviuri cu agenţi în rezervă şi foşti directori ai Agenţiei, Tim Weiner îşi propune să dezvăluie motivele care au stat la baza eşecurilor monumentale cu care s-a confruntat CIA de-a lungul timpului, zugrăvind adevărata faţă a celei mai cunoscute agenţii de informaţii din lume: costisitoare, periculoasă, profund disfuncţională şi depăşită strategic. Veţi afla de ce 11 preşedinţi şi trei generaţii de ofiţeri au fost incapabili să înţeleagă lumea şi cum au periclitat nenumăratele gafe majore securitatea naţională a Statelor Unite.

CIA. O istorie secretă este un volum incendiar, o istorie şocantă şi fără precedent, care vă va schimba pentru totdeauna imaginea pe care v-aţi făcut-o despre serviciile secrete ale Statelor Unite.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *