Thomas Mann – Doctor Faustus

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1929

în principal pentru marele roman “Casa Buddenbrook”, care de-a lungul anilor a fost întâmpinat cu o constant sporită apreciere ca o operă clasică a literaturii contemporane

Povestea vieţii lui Adrian Leverkühn – biografia fictivă a unui compozitor care îşi vinde sufletul diavolului -, reprezintă pentru Thomas Mann un bun prilej de a cuprinde laolaltă toate etapele de dezvoltare ale vechii legende a lui Faust şi a le pune în legatură cu problematica ameninţătoare a vremurilor noastre, a „recăderii catastrofale a spiritului supra şi hiperdezvoltat într-un primitivism arhaic”. Cadrul temporal include perioada dintre 1884 – 1945, aşadar propria epocă a autorului. Acesta însuşi numea „Doktor Faustus” „o carte a vieţii de o sinceritate aproape zdrobitoare, un straniu fel de autobiografie transferată, o operă care m-a costat mai mult şi m-a măcinat mai profund decât oricare alta anterioară”. În ciuda unui narator aparent detaşat şi obiectiv, participarea afectivă puternică a autorului în naraţiune se simte în fiecare capitol.

Order Doctor Faustus Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *