Thomas Keneally – Lista lui Schindler

29.80 – 25.90 Lei

Un roman distins cu Booker Prize.

În umbra lagărului de concentrare Auschwitz, un industrias german, Oskar Schindler, arian pur-sânge, şi-a riscat viaţa pentru a salva de la moarte un număr însemnat de evrei, condamnaţi la exterminare în lagărele naziste.

Oskar Schindler era un om cu mari calităţi, dar şi cu o mulţime de defecte. Născut într-o familie de pescari, jucător pătimaş, a făcut avere în urma invaziei Germaniei în Polonia.

Ca mulţi oameni de afaceri, s-a alăturat partidului nazist pentru a încheia contracte profitabile, dar nu era pasionat de politică. Singurul lucru în care credea cu adevărat era să se bucure din plin de viaţă.

La început, conştiinţa i-a dat bătăi de cap. Preluând o fabrică confiscată în Cracovia, a făcut repede avere mituind, încheind afaceri ilegale şi exploatând munca muncitorilor evrei pe care nu-i plătea.

Încetul cu încetul, Oskar începe să fie captat de evenimentele copleşitoare care-l înconjurau. Pe măsura ce Holocaustul cuprindea Europa, acest odată înflăcărat susţinător al ofiţerilor nazişti a fost gata să rişte totul pentru a proteja şi salva mai mult de 1100 evrei ce lucrau în fabrica lui.

Când şi de ce compasiunea pentru muncitorii săi a ajuns mai presus de propriile sale interese?

Probabil că doar Oskar Schindler ar fi putut răspunde dacă ar mai fost astăzi în viaţă. Esenţa acestei poveşti este că oricine poate aduce o schimbare chiar împotriva sorţii. Booklist

Acţiunea romanului Lista lui Schindler scris de Thomas Keneally, lucrare distinsă cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care războiul l-a transformat într-un înger al milei.

de acelaşi autor:

Sub semnul blestemului

Secrete de familie

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *