Thomas Armstrong – Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii

1Eşti mai inteligent decât crezi!
Să fii inteligent înseamnă mai mult decât să iei note bune în general, inclusiv la testele de la şcoală. Înseamnă mai mult decât să citeşti bine, să rezolvi rapid probleme de matematică şi să memorezi lucruri. Înseamnă mai mult decât să ai un IQ ridicat.
Psihologul dr. Howard Gardner a studiat modul în care învaţă copiii şi adulţii. A descoperit că există multe moduri în care poţi da dovadă de inteligenţă. De exemplu, poţi avea inteligenţă muzicală. Sau inteligenţă socială. Poţi avea chiar inteligenţa naturii. Teoria inteligenţelor multiple a lui Gardner a schimbat modul în care profesorii din întreaga lume predau în şcoli.
Dar nu trebuie să aştepţi ca să-ţi spună cineva despre toate acestea. Le poţi învăţa singur. Le poţi aplica în viaţa ta începând de acum. Această carte îţi va arăta cum să faci acest lucru.
Citeşte această carte pentru:
* a învăţa despre opt tipuri diferite de inteligenţă şi ce înseamnă ele;
* a afla pe care dintre ele le ai (indiciu: deja le ai pe toate opt, doar că în grade diferite);
* a profita la maximum de cele mai dezvoltate tipuri de inteligenţă ale tale;
* a îmbunătăţi celelalte tipuri de inteligenţă pe care le ai;
* a folosi toate cele opt tipuri de inteligenţă la şcoală, acasă şi oriunde te duci;
* a descoperi mai multe despre cine eşti şi cine poţi deveni;
* a înţelege mai bine oamenii din jurul tău şi a te înţelege mai bine cu ei;
* a privi către viitor şi a te gândi cum îţi vei folosi tipurile de inteligenţă atunci când vei creşte.

Testele scurte te ajută să identifici numeroasele moduri în care poţi da dovadă de inteligenţă. Casetele „Ştiai că…“ te amuză cu lucruri fascinante. De asemenea, modurile amuzante de a-ţi îmbunătăţi diversele tipuri de inteligenţă sunt nişte sugestii uşor de pus în practică. Recomandările de la sfârşitul fiecărui capitol îţi indică reviste, cărţi, organizaţii şi website-uri de unde poţi învăţa chiar mai multe. Pentru că nu este vorba despre cât de inteligent eşti, ci despre modul în care dai dovadă de inteligenţă.

Order Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii Preţ @ RON28,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *