Theodor Constantin – Muntele Morţii. Magdalena de la miezul nopţii. (Colecţia Adevărul)

Muntele Morţii
Un grup de prizonieri de război de naţii diferite este transferat din sordidele lagăre naziste într-o vilă luxoasă, utilaltă cu toate cele necesare acuplării cu o persoană de sex opus, al cărei nume se regăseşte pe un bileţel extras în cadrul unei somptuoase ceremonii.
De ce toate astea? se întreabă deţinutul român, mai ales după moartea unui conaţional? În vederea unor experinţe inumane, animalice din gama ororilor atribuite doctorului Mengele.
Ce va rezulta din acest experiment, mai ales că el a fost iniţiat spre finalul războiului? Moartea, eliberarea sau o procreere monstruoasă, împotriva firii umane? Romanul este, pentru autor, un excelent prilej de a-şi etala poliglotismul în acest Babel creat experimental, ce cuprinde figuri cinice de germani fanatici ai lui Hitler, bărbaţi dârji, laşi sau inocenţi printre prizonierii-cobai, alături femei cu un destin deja distrus.

De acelaşi autor

Cel mai lung amurg. (Colecţia Adevărul)

Order Muntele Morţii/Magdalena de la miezul nopţii Preţ @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *