Theodor Constantin – Casa cu neguri. (Colecţia Adevărul)

Este primul roman al tânărului scriitor Theodor Constantin, apărut în 1946. Cartea a apărut la aceeaşi editură – Georgescu Delafras – unde Theodor Constantin îşi făcuse debutul literar. Culegerea de nuvele – „Vrăjitoarea” (1939) – anunţa la vremea aceea autorul unor texte fantastice pline de mister şi de ceea ce astăzi numim proze psiho şi horror.
Întâlnim aici atmosfera unor străzi din Brăila copilăriei sale, pe care se petrec lucruri misterioase, menite să intrige: un atentat nejustificat, dar care se dovedeşte a nu fi o întâmplare, dragostea bărbatului fatal pentru două surori, gelozie, victime feminine, o deflorare târzie, extazul actului, o sinucidere cu arma de vânătoare, intrigi bine ţesute pe nişte personaje clar conturate şi pe o atmosferă de mister care se prelungeşte de la Dunăre la Paris. Cotitura României din august ’44 a şters acest tip de literatură fantastică, dând ghies realismului socialist, astfel încât acea proză promiţătoare a lui Theodor Constantin a fost aruncată la „coşul de gunoi al istoriei” cum de multe ori era denumit regimul burghezo-moşieresc.

De acelaşi autor

Căpitanul de cursă lungă. (Colecţia Adevărul)

Order Casa cu neguri Preţ @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *