Tănase Adrian Relu – Noul Cod civil. Persoana fizică. Despre familie. Art 1-186-Art 252-534. Comentarii si explicatii

Lucrarea este necesară studenţilor şi practicienilor dreptului – jurişti, magistraţi, avocaţi, doctoranzi – pentru că abordează aproape exhaustiv chestiunile de ordin teoretic şi practic care se referă la persoana fizică şi raporturile de familie.
Lucrarea poate fi un util instrument de iniţiere şi pentru publicul larg, deoarece explicitează noţiuni fundamentale de drept necesare oricărei, precum atributele de identificare ale persoanei fizice ori raporturile juridice specifice care se nasc în cadrul unei familii.

Lucrarea surprinde opiniile esenţiale exprimate de cei mai prestigioşi autori români cu privire la materia persoanei fizice şi a familiei, atât în privinţa doctrinei cu referire la Codul familiei cât şi cu privire la susţinerile recente, evocate de literatura juridică după apariţia noului cod civil. Rezultatul unei serioase documentări, lucrarea evocă şi  practica judiciară relevantă-deciziile de speţă-care îşi va păstra actualitatea şi după intrarea în vigoare a noului cod civil precum şi cele mai semnificative decizii pronunţate de Curtea europeană a drepturilor omului.
Sunt aduse în atenţie şi tratate exhaustiv şi noţiuni care sunt des uzitate de publicul larg dar care sunt puţin evocate în literatura juridică, precum codul numeric personal ori detalii, secrete ale meseriei, întâlnite de autor în activitatea practică.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *