Sztranyiczki Szilárd – Publicitatea imobiliară

Instituţia publicităţii imobiliare şi a cadastrului din România a cunoscut şi va cunoaşte o profundă transformare în contextul noilor modificări legislative din domeniu prin intrarea în vigoare a noilor coduri, precum şi prin armonizarea Legii nr. 7/1996 în conformitate cu aceste acte normative). Lucrarea cuprinde atât o prezentare a abordărilor teoretice referitoare la instituţia publicităţii imobiliare, cât şi o serie de exemple de practică judiciară subsumate aplicării fiecărei metode şi tehnici în parte.

În scopul unei analize practice a modificărilor aduse sistemului de publicitate imobiliară prin implicaţiile recentelor modificări aduse prin punerea în aplicare a noilor coduri, lucrarea de faţă a fost concepută ca o analiză a principalelor instituţii juridice referitoare la operaţiunile ce se efectuează în cărţile funciare, modul de întocmire a acestora şi principiilor care guvernează efectuarea înscrierilor în cartea funciară. Studiul acestor noi prevederi este cu atât mai necesar în prezent, când s-a legiferat o schimbare importantă în această materie, prin (re)introducerea efectului constitutiv de drepturi al înscrierilor drepturilor reale imobiliare în cartea funciară, în raport cu reglementările anterioare.

Sistematizarea, structurarea şi succesiunea lucrării în care au fost analizate instituţiile care fac obiectul studiului, s-a făcut după o logică menită să răspundă, în principal, unor cerinţe de ordin practic.

Fără a avea pretenţia epuizării problematicii analizate, ori a soluţionării tuturor problemelor care apar în materia exhaustivă a publicităţii imobiliare, sperăm ca prezenta lucrare să îşi dovedească utilitatea pentru toţi cei implicaţi sau interesaţi în acest domeniu.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *