Stelian Tănase – Istoria căderii regimurilor comuniste Miracolul revoluţiei

imagineCartea Istoria căderii regimurilor comuniste Miracolul revoluţiei apare la douăzeci de ani de la căderea regimurilor comuniste. Este o cronică a ultimilor ani ai regimurilor din ESt. Ea se întinde de la mijlocul anilor ’70 (Conferinţa de la Helsinki, alegerea lui Karol Wojtyła papă, instalarea lui Ronald Regan la Casa Albă şi a lui Margaret Thatcher în Downing Street 10th – aşadar, de la invadarea Afaganistanului la fenomenul Solidarność) până la alegerea lui Gorbaciov la Kremlin, în martie 1985, şi declanşarea frământărilor cu caracter revoluţionar în toate ţările din Europa Centrală şi de Est.
Descrierea revoluţiei din 1989 este miezul acestei cărţi, care urmăreşte evenimentele până la puciul de la Moscova, din august 1991, demisia lui Gorbaciov şi prăbuşirea URSS, când am pus punct acestei cronici. Pentru a înlătura confuzia şi din spirit de riigoare, am preferat să inversez titlul cu subtitlul ediţiei din 1999, anunţând, mai clar, încă de pe copertă, intenţiile autorului şi natura acestei cărţi. (Stelian Tănase)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *