Stelian Stancu – Bacalaureat şi admitere la facultate. Economie – teorie şi teste-grila. Matematică – teste-grilă

UnknownElev fiind, cu aspiraţii la absolvirea bacalaureatului şi cu speranţa reuşitei la acea instituţie de învăţământ superior dorită, în cazul fericit, şi de către părinţi, nu poţi să nu îţi doreşti o lucrare care să îţi creeze un tronson clar spre cele două ţinte esenţiale din viaţa fiecăruia.

Cât priveşte partea de matematică, întrucât considerăm că teoria este clară, am considerat suficientă o expunere a problematicii în cele 14 teste grilă, a căror rezolvare considerăm că va lămuri foarte multe din dilemele pe care le-aţi avut anterior.

Răsfoind însă cărţile de economie existente pe piaţă am constatat că majoritatea pătrund abrupt în tematica economiei, în zona unor indicatori statistici, fără o prealabilă prezentare a acestora.

Pe de altă parte, considerăm că nu se face o corelare suficientă între aparatul matematic studiat în liceu şi abordările corespunzătoare din economie.

În acest context am considerat, de asemenea, utilă extinderea noţiunilor matematice cu unele ce vor fi studiate amănunţit în anul întâi de facultate, dar care sunt indispensabile acum în înţelegerea mai bună a fenomenului economic.

În consecinţă, vom încerca să facem acest lucru şi totodată să sintetizăm anumite informaţii ce vor fi folosite în continuare.

De Stelian Stancu

Microeconomie. Comportamentul agenţilor economici. Teorie şi aplicaţii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *