Stanciu Cârpenaru – Tratat de drept comercial român

Lucrarea Tratat de drept comercial român este, în principal, o variantă extinsă a lucrării Drept comercial român.
Pornind de la aceeaşi concepţie privind structura şi sistematizarea problemelor, în noua lucrare au fost amplificate analizele şi comentariile asupra instituţiilor fundamentale ale dreptului comercial: statutul juridic al comerciantului persoană fizică, registrul comerţului, fondul de comerţ, societăţile comerciale şi procedura insolvenţei.
În lucrare au fost introduse, în completare, aspecte noi cum sunt: fuziunea transfrontalieră, societatea în participaţiune, societatea europeană, contractul de leasing, contractul de franciză etc.
În analizele şi comentariile realizate am fost preocupat, în primul rând, ca cel interesat să găsească în lucrare principiile legale care guvernează instituţia juridică în cauză.
Apoi, am înfăţişat opiniile doctrinare şi soluţiile jurisprudenţiale privind aceste principii legale, pentru a oferi celui interesat repere în găsirea soluţiilor pentru problemele noi apărute în practica raporturilor comerciale. În acest scop, bibliografia şi practica judecătorească au fost completate cu noi surse documentare.
Lucrarea Tratat de drept comercial român constituie o radiografie „la zi”, sub aspectul reglementării legale,al interpretării doctrinare şi practicii judecătoreşti asupra instituţiilor fundamentale ale dreptului comercial.
Nădăjduiesc că această lucrare, ca şi cea care a precedat-o, va fi folositoare pentru pregătirea viitorilor jurişti şi, totodată, va fi un instrument de lucru indispensabil în activitatea practicienilor dreptului.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

4 Responsesto “Stanciu Cârpenaru – Tratat de drept comercial român”

  1. stela danila spune:

    as vrea sa ma inscriu la master la drept sectiunea dreptul in afaceri si mi-au zis sa invat pt. examenul de admitere la fara taxa din cartea lui Stanciu Carpenaru -drept comercial Editura Universul Juridic din 2011 . O pot achizitiona de la voi ?

  2. Ilă Citilă spune:

    Buna ziua.
    Volumul solicitat nu exista in portofoliul nostru, dar daca doriti o putem achizitiiona.
    Pentru alte detalii va stam la dispozitie.
    Adresa noastra de email: carteaprinposta@bookiseala.ro
    Ila

  3. alexandra moisel spune:

    Buna ziua! ma intereseaza un tratat de drept comercial roman avand ca autor pe Stanciu Carpenaru.unul avand aparitia cat mai noua adica 2010,2011.il pot achizitiona de la dvs?

  4. Ilă Citilă spune:

    Desigur.
    Asteptam datele dumnevoastra pe carteaprinposta@bookiseala.ro. Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *