Simone Waisbard – Tiahuanco

UnknownLa o altitudine de 4 000 de metri în Anzii bolivieni, se afla ruinele unei vechi aşezări. Legendele băştinaşilor aymara spun că Tiahuanaco a fost construit într-o singură noapte de o rasă de giganţi care a trăit cu mult înaintea incaşilor şi a fost nimicită de potop.

Simone Waisbard a explorat de mai multe ori intreaga zona. Pe malurile lacului Titicaca, la 16 kilometri de Tiahuanaco, ea a gasit pista lui Manco Capac si a Mamei Ocllo – Adam si Eva din Geneza poporului incaş.
Mergând şi mai departe în trecut, a dat peste misteriosul zeu „alb şi bărbos“ venit de peste ocean, miticul Kon Tiki Viracocha.
În sfârşit, pătrunzând în peşterile împodobite cu desene şi picturi rupestre, a încercat să descifreze mesajul conceput acum zece mii de ani de cel mai vechi artist amerindian cunoscut până la apariţia cărţii, „homo andinus“ din Kelkatani.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *