Simona Vrăbiescu Kleckner – Pe urmele mele în două lumi. România – SUA. Volumul I

1Simona M. Vrăbiescu Kleckner, care a  emigrat în 1965 în Statele Unite, a revenit în mai multe rânduri în ţară după decembrie 1989, dedicându-se ieşirii României din impasul în care o adusese comunismul. A activat astfel, pro bono, în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de 18 luni (iunie 1999–decembrie 2000). Activitatea ei în slujba României este relatată în volumul O mărturie provocată — 1995–2000, Bucureşti, 2004, şi a fost răsplătită cu Medalia Serviciul Credincios în grad de Căpitan, conferită de către Preşedintele Emil Constantinescu, la Bucureşti, în decembrie 2000, şi cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, de către M.S. Regele Mihai I, la Bucureşti, la 9 iunie 2008.
„…Iar în zilele când se cocea pâine în cuptorul mare în care intrau multe turte din aluat de grâu, nu omiteam să fiu acolo la scoaterea lor din dogoarea cuptorului, pe o lopată lată din lemn. Rupeam cu poftă un colţ din pâinea cea mai rumenă, încă fierbinte, adulmecându-i mirosul divin. De atunci încoace, când miros o pâine neagră de grâu prăjită sau încălzită, dacă închid ochii indiferent unde mă aflu, o asociez cu cea de la cuptorul de la Genune, dându-mi neta senzaţie că mă aflu dintr-odată chiar acolo, locul rămas pe veci ca o temelie de neclintit în sufletul meu.“

Order Pe urmele mele în două lumi. România - SUA. Volumul I Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *