Simona Şora – Fortăreţe dacice din Munţii Orăştiei

CarteSimona Şora a pornit în acest album de la misterul care se desprinde din vestigiile dacice din Munţii Orăştiei, desfăşurând apoi observaţii esenţiale legate de viaţa şi de istoria dacilor şi exemplificându-le prin trimiterea la unele dintre scenele înfăţişate pe columna lui Traian de la Roma. Fotografiile grăitoare care însoţesc textul au forţa necesară pentru a-l îmbia pe cititor să meargă la faţa locului şi să reconstruiască în gând cetăţile strămoşilor daci.
O călătorie în istoria regilor-eroi şi a cetăţilor lor din munţi, acest album recreează, prin fotografii remarcabile şi detalii extrase din diverse izvoare istorice, atmosfera de acum două milenii a locurilor misterioase dintre Ciclovina-Ponorici şi până în Pădurime, din Ţara Haţegului până pe Valea Mureşului.Gloria vechii capitale a statului dac este imaginată în textul care însoţeşte fotografiile ruinelor Sarmizegetusei Regale cu ajutorul scriitorilor greci şi latini şi al descoperirilor arheologice. Printre cetăţile “recreate” în acest album se numără: Costeşti-Cetăţuie, Blidaru, Luncani-Piatra Roşie, Băniţa sau Căpâlna.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *