Silvia Irina Zimmermann – Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta

1Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politică şi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al României îndeosebi în vestul Europei. Prin glorificarea Regelui Carol I al României în opera sa, Carmen Sylva s-a alăturat tendinţelor româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al României independente.Volumul de faţă reprezintă aşadar un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol I în scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă. Tabloul este întregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.

De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rar şi un exemplu de conduită monarhică în mijlocul oamenilor.

Order Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta Preţ @ RON37,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

No Responsesto “Silvia Irina Zimmermann – Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Frumoasa poveste a cărților regale, în anul 2015 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania - […] Muraru, Cotroceniul regal de Diana Mandache, Regalitatea, astăzi de Principele Radu al României, Regele Carol în opera Reginei Elisabeta…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *