Sigmund Freud – Psihopatologia vieţii cotidiene

Fiecare dintre noi a avut momente în care nu şi-a putut aminti un nume propriu, a uitat de o întâlnire, a pierdut un obiect primit în dar de la o persoană apropiată. Sunt toate aceste „acte ratate” cauzate de un periculos proces de deteriorare a creierului sau doar expresii simbolice ale unor tensiuni sau conflicte psihice?

Freud, întemeietorul psihanalizei, demonstrează că psihopatologia noastră cea de toate zilele este o tulburare minoră şi trecătoare, de cele mai multe ori, a vieţii psihice, dar semnificativă. Ea ne face transparenţi pentru ceilalţi, aşa cum îi face şi pe ceilalţi transparenţi pentru noi. Dacă vrei să citeşti gândurile ascunse ale celorlalţi învaţă de la Freud cum să decriptezi actele ratate!

De acelaşi autor

Opere Esenţiale. Tehnica psihanalizei. Vol. 11

Order Psihopatologia vieţii cotidiene Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *