Sévillia Jean – Incorectitudinea istorică

Jean Sévillia, autorul faimosului eseu Corectitudinea istorică, revine acum cu pandantul acestuia, Incorectitudinea istorică. Sumarul cărţii, la fel de bogat şi de incitant ca şi al primului eseu, include de data aceasta şi probleme controversate – prejudecăţi ideologice, tabuuri, mistificări – ale istoriei mari, a lumii: De ce oamenii au simţit uneori nevoia să fabrice un nou Isus, după gustul epocii?, Care a fost cu adevărat contribuţia arabilor în transmiterea cunoştinţelor antice în Evul Mediu?, Biserica a fost un obstacol în calea ştiinţei?, Cine a profitat de pe urma colonizării?, Cele două războaie mondiale au fost purtate în numele drepturilor omului?
Într-un stil ferm şi dezinvolt consacrat deja prin succesul editorial al cărţilor sale, Jean Sévillia construieşte aici, pe baza unei documentări riguroase şi bogate, un traseu sigur pentru ieşirea din păienjenişul de piste false ale interpretării istoriei în care cu toţii ne lăsăm mai mult sau mai puţin atraşi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *