Sever Cristian Oană – Diagnosticul clinic în ambulatoriu

DIAGNOSTICUL.CLINICMedicina modernă este atât de complexă, încât devine din ce în ce mai dificil pentru medic să dezvolte o viziune de ansamblu asupra tuturor afecțiunilor. Confruntat cu o suferință din afara specialității lui, va reuși, cu ajutorul acestui volum, să se orienteze și să stabilească cu acuratețe un diagnostic. De multe ori, pacientul este speriat – boala tocmai i-a demonstrat că nu deţine controlul asupra propriului organism. Ca să-şi atenueze sentimentul de nesiguranţă are nevoie de explicaţii din partea medicului, iar ca să-şi atenueze neliniştea trebuie să fie încurajat să şi-o exprime. Așadar, în această etapă, cel mai important lucru pe care îl poate face medicul este să își asculte pacientul. De cele mai multe ori, ascultând, vine și diagnosticul.

Din cuprins:
Procesul de diagnostic
Judecata clinică în ambulatoriu
Aplicații ale probabilităților în medicina clinică
Prognosticul clinic
Semne și simptome generale și endocrine
Semne și simptome dermatologice
Semne și simptome cardio-respiratorii
Semne și simptome digestive
Semne și simptome osteomusculare
Semne și simptome neurologice și psihiatrice
Semne și simptome urogenitale Laborator

Public-țintă
Cartea se adresează medicilor care lucrează în ambulatoriu, dar poate fi un excelent instrument de învățare și pentru medicii rezidenți.

Order Diagnosticul clinic în ambulatoriu Preț @ RON89,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *