Sergiu Celibidache – Scrisori către Trancu-Iaşi

Scrisori către Trancu-Iaşi

Dragă Ioana, Mă căznesc să găsesc cuvintele potrivite ca să-ţi pot descrie cât mai sugestiv ce a însemnat pentru Bucureştiul muzical, şi chiar cel nemuzical, cele trei săptămâni în care prezenţa lui Sergiu a însemnat al doilea mare eveniment după cutremur. A zdruncinat apatia muzicală care de ani şi ani de zile ne a cuprins datorită zelului mediocrităţilor care o dirijează (la propriu şi la figurat). Desigur, în 1970 venirea lui Sergiu cu orchestra din Stockholm a însemnat un eveniment. Atunci cine a putut obţine bilete s-a declarat fericit, cine a rămas pe dinafară s a consolat cu transmisiunile la TV ale căror înregistrări au alimentat din când în când programele TV ului. Însă atunci prea puţini au bănuit la ce potenţial se ridica personalitatea lui Sergiu. Atunci a fost de acord aproape toată lumea că este un mare dirijor, fără să ştie cât de mare este… (Scrisoare a lui Sergiu Celibidache către soţia sa, Ioana)

Sergiu Celibidache (28 iunie 1912, Roman – 14 august 1996, La Neuville-sur-Essonne, Franţa) a fost un dirijor şi compozitor român, membru de onoare al Academiei Române. Apogeul carierei sale internaţionale e atins în perioada în care a condus Filarmonica din München.

Order Scrisori către Trancu-Iaşi Preţ @ RON16,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *