Schultz I. H. – Antrenamentul autogen. Autodetensionare concentrativă – Încercare de prezentare clinic-practică

CopertaUna dintre primele tehnici de relaxare preluate din cultura orientală şi adaptate la spaţiul occidental este antrenamentul autogen, introdus de I.H. Schultz, medic german cunoscător al tehnicilor yoga. Antrenamentul autogen este o tehnică de relaxare psihoterapeutică, ştiinţifică, verificată atât experimental, cât şi clinic, prin care clientul devine propriul terapeut.
În volumul de faţă, autorul prezintă fundamentele antrenamentului autogen care se bazează pe legătura existentă între corp şi psihic şi constituie pentru numeroşi pacienţi, în special cei cu tulburări funcţionale psihosomatice, o terapie adaptată la suferinţa lor. Psihologii, psihoterapeuţii şi medicii vor descoperi în această carte fundamentele unei metode utilizate în prezent nu numai pentru abordarea clinică a pacienţilor cu tulburări psihosomatice, dar şi pentru reducerea simptomatologiei tulburărilor anxioase şi afective. Această metodă constituie un instrument accesibil, uşor de învăţat, la îndemâna pacienţilor, pe care îl pot utiliza şi singuri.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *