Sayan Chatterjee – Strategii de evitare a eşecului

Autorul dezvoltă o serie de instrumente prin care riscurile pot fi gestionate în mod adecvat. Pentru aceasta este nevoie de o înţelegere clară a surselor riscului şi de identificare a tutturor posibilităţilor de a-l reduce.

Cartea oferă un model teoretic cu ajutorul căruia problemele legate de managmentul riscului pot fi abordate cu succes. Acest model ia în considerare trei tipuri de risc: riscul ca cererea previzionată pentru un anumit produs să fie mai mică sau mai mare decât cea reală, riscul ca firmele concurente să câştige, prin imitaţie, o cotă de piaţă semnificativă şi riscul ca firma să nu fie capabilă să producă la nivelul şi calitatea cerute de consumatori. Cele trei tipuri de risc sunt examinate minuţios. Modelul oferă un instrument extrem de valoros, prin care riscurile inutile pot fi evitate, iar cele asumate pot fi corect evaluate. Secţiunea a doua a cărţii oferă o analiză detaliată asupra strategiilor de intrare pe o piaţă nouă.

Autorul nu se limitează la furnizarea unui cadru teoretic. Autorul examinează atent o serie de opţiuni strategice ale unor companii importante, precum Microsoft, Apple, Dell şi Southwest Airlines. Numeroasele studii de caz oferă o privire de detaliu asupra unor mişcări strategice ale acestor companii.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *