Sawako Ariyoshi – Soţia doctorului

1Soţia doctorului este un roman clasic al literaturii japoneze din a doua jumătate a secolului XX, fiind ecranizat în 1967, în regia lui Masumura Yasuzo.

Japonia secolului al XVIII-lea este o lume tradţională. Bărbaţii — taţi, soţi, fraţi sau chiar fii — dictează, iar femeile au puţine şanse să se afirme. Aşa stau lucrurile şi în familia Hanaoka, în care, de generaţii, primul născut se dedica medicinei. Tatăl, Naomichi, s-a însurat cu Otsugi, cea mai frumoasă fată din ţinut, pentru că a reuşit să o vindece de o boala ciudată, iar cererea în căsătorie nu i-a putut fi refuzată. Acum, Otsugi trudeşte alături de fiicele ei pentru ca Seishu, băiatul ei cel mare, să-şi poată face studiile la Kyoto. Şi Kae, pe care Otsugi o peţeşte în absenţa lui Seishu, va roboti în casa Hanaoka, înainte ca soţul ei să se întoarcă în sat. Însă acest moment nu aduce liniştea în familie. Pentru a-l cuceri pe tânărul doctor, Kae trebuie să lupte cu gelozia lui Otsugi, care se simte exclusă din viaţa întâiului ei născut. Experimentând pe animale, Seishu încearcă să prepare un anestezic general, care să permită efectuarea unor operaţii revoluţionare pentru medicina. Va câştiga Kae dragostea lui dacă se va oferi drept cobai uman, riscându-şi viaţa?

de acelaşi autor:

Dansatoarea de Kabuki

Order Soţia doctorului Preţ @ RON24,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *