Savian Bulacu-Lăpuşata – Voievodul Codrilor (legendele oltenilor)

Istoria scrisă nu a fost prea generoasă cu legendele despre faptele de vitejie ale eroilor solitari din teritoriile de altădată ale Olteniei.

Memoria orală, în schimb, le-a perpetuat din generaţie în generaţie, şi se încearcă destul de timid, să fie reînviate şi prin scris, spre cunoaşterea românilor din România şi a celor de pretutindeni.

Anume în această dimensiune se plasează şi povestirea din volumul Voievodul Codrilor.

Autorul, doritor să proiecteze o lumină cât mai intensă asupra vieţii şi faptelor eroilor acestei cărţi, a uzitat unele expresii şi construcţii de fraze, ieşite parţial sau total din vorbirea sau scrisul zilelor noastre.

Pe cale de consecinţă, cititorul este invitat să fie îngăduitor cu maniera prezentării acestor cuvinte şi expresii străvechi, pentru care merită pe deplin recunoştinta autorului şi a celor care poartă cu nemarginită mândrie apelativul de oltean din Oltenia, numită în timpurile străvechi şi Valahia Mică.

Order Voievodul Codrilor (legendele oltenilor) Preţ @ RON10,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *