Savatie Baștovoi – Audienţă la un demon mut

1De Cristian Alexandru

Biserica a fost controversată. Istoria bisericii este diferită de istoria credinţei. Iisus Hristos şi-a clădit credinţa pe Biserica Sa. Dar dacă biserica Sa l-a trădat?  Răstignirea lui Iisus Hristos este moartea lumii vechi şi naşterea lumii noi.

Audienţă la un demon mut este povestea cutremurătoare despre Biserica Ortodoxă şi păcatele ei. Regimul sovietic a omorât 200.000 de ierarhi, preoţi, monahi şi monahii. A fost un regim în care Biblia a fost schimbată cu Capitalul lui Karl Marx. De ce a fost nociv? Pentru că singura credinţa era progresul prin om nu prin Dumnezeu, era o întărire a esenţei Űbermensch-ului lui Nietzsche.

Victor Rotaru este un profesor de fizică de la Chişinău. Ateu convins acesta participă în anul 1987 la Moscova la o şedinţă care îi va schimba viaţa. După această şedinţă Victor va fi convins că Dumnezeu există şi că are o putere covârşitoare. În el se naşte întrebarea: De ce oamenii vor să-l alunge pe Dumnezeu? Răspunsul este dat de investigaţii amănuţite. În zeci de ani va descoperi o legătură mistică dintre masonerie şi biserică. Este masoneria infiltrată în Biserică sau invers? Serviciile secrete vor să manipuleze oamenii prin Biserică sau nu?  Crimele de la Sf.Ana îngrozesc România, Episcopul K este obedient unor stăpâni, patriarhii ecumenici sunt masoni. Toate aceste întrebări şi răspunsuri se ridică într-o Audienţă la un demon mut iar răspunsul se găseşte la finalul acestei cărţi uluitoare despre Biserică.

Comparabilă cu Codul lui Da Vinci sau Îngeri şi Demoni, Audienţă la un demon mut are avantajul să ne releve adevăruri cunoscute de care ne lovim la tot pasul. Oare Biserica l-a trădat pe Hristos închinându-se unui cult care este patronat de un stăpân luminat şi tenebros? Scrisă ca o anchetă istorică, filosofică şi jurnalistică această carte este mişcătoare prin adevărurile profunde pe care le expune.

Ieromonahul Savatie Baştovoi este un scriitor talentat şi cu un scris bogat, plin de informaţii fără a fi însă prolix şi dezlânat. În aceste eseu istoric iermonahul ridică o întrebare veşnică, cui slujim noi lui Dumnezeu sau lui Mammona?  Alarma pe care acest autor ne-o  transmite este apocaliptică. În Apocalipsă s-a prevăzut sfârşitul Bisericii lui Hristos şi apariţia Bisericii lui Satan. Toate acţiunile oamenilor duc către acest final al omenirii sau către o luptă care ne va salva. Luptăm în catacombe sau în tranşee împotriva acestui timp? Indiferent de luptă va apărea lumina şi nu va mai dispărea niciodată, ne spune Savatie Baştovoi.

 

Adevărul se află în robia demonului muţeniei, Ieromonah Savatie Baştovoi.

 

Istoria lumii este istoria antagonismului dintre  bine şi rău, finalul îl ştie doar Dumnezeu, dar modul de desfăşurare al bătăliei  omul. Va trebui să luptăm pentru a nu ne sfârşi libertatea, a nu deveni ultimii sclavi.

Scris de Cristian Alexandru

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. A publicat volumele de poezii Versuri Ciobite la Editura Semne-Artemis-2011, Pietre și Inimi la Editura Epublisers-2015. A publicat cărți de politică internațională și geopolitică, printre care amintim monografia Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală, la Editura RAO-2014. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale. A publicat peste 200 de recenzii literare. A publicat poezii și articole pe blogul personal AlexCristian.ro dar și blogul site-ului ziarului Adevărul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *