Sarah Hall – Cum să pictezi un mort

În Italia anilor ’60, Signor Giorgio, un pictor de naturi moarte, trăieşte obsedat de redarea pe pânză a relaţiilor de lumini şi umbre dintre obiecte. Bolnav de cancer, îşi aşteaptă sfârşitul şi ţine un jurnal în care face consideraţii despre artă, istorie, război, viaţă. La moartea lui, o tânără oarbă îi îngrijeşte mormântul, încercând să înţeleagă lumea pe care nu o mai poate vedea. Ani mai târziu, în Cumbria, un pictor celebru pentru peisajele sale montane spectaculoase, pe care le explorează personal, rămâne imobilizat între stânci, moment în care îşi evaluează propria viaţă. În Londra zilelor noastre, fiica lui, Susan, artistă şi curator al unei săli de expoziţii, trăieşte foarte acut drama morţii fratelui ei geamăn şi îşi găseşte refugiul într-o lume a tenebrelor şi a abandonului sexual, în căutarea propriului eu.

Cum să pictezi un mort este un roman complex, scris în patru registre, pe patru voci distincte, ale căror destine se intersectează într-o relaţie subtilă.

De acelaşi autor

Michelangelo Electric

Order Cum să pictezi un mort Preţ @ RON44,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *