Sânt o babă comunistă pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara

sint_o_baba_comunista_pe_scena_teatrului_maghiar_de_stat_din_timisoaraJoi, 10 aprilie, de la ora 18.00 şi de la ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” din Timişoara, va avea loc spectacolul-eveniment „Sînt o babă comunistă”, după romanul omonim al lui Dan Lungu, în interpretarea uneia dintre cele mai mari actriţe din Ungaria, Csoma Judit.

Producţie a Teatrului “Katona Jozsef” din Budapesta, one-woman-show-ul „Sînt o babă comunistă” oferă perspectivă originală, subiectivă, autoironică, pigmentată cu amintiri, bancuri politice şi nostalgii. Pensionara în halat de nailon, care rememorează, în anii 90, la persoana întâi, cu seninătate, propria-i “epocă de aur”, devine un simbol al unei întregi generaţii care “a mâncat salam cu soia”. Căci oricât de frumoase ar fi amintirile, accentul cade mereu pe lucrurile nespuse.
„Sînt o babă comunistă” va fi tradus în limba română, iar biletele, cu preţul de 10 lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari, 5 lei) s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului, deschis de luni până vineri între orele 16:00 şi 19:00, şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Bestseller semnat de Dan Lungu, Sînt o babă comunistă! a fost ecranizat şi lansat cu succes pe marile ecrane în 2013, în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale. Filmul, o producţie a MediaPro Pictures, a fost realizat după un scenariu semnat de Lucian Dan Teodorovici, Vera Ion şi Stere Gulea.
În decembrie 2013, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, a avut loc premiera pe ţară a piesei „Sînt o babă comunistă”, cu un text adaptat şi în regia lui Lucian Dan Teodorovici, scenografie semnată de Titus Ivan.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *