Rui Zink – Cititorul din peşteră

Carte„Te autorizez să subliniezi cărţile pe care le vei citi“, spune personajul principal al acestei poveşti. Este numai una din lecţiile pe care le primeşte un adolescent, care a nimerit la timp în cea mai frumoasă şi mai grea aventură a vieţii lui: cititul cărţilor. Băiatul, ai cărui părinţi tocmai au divorţat, face parte dintr-o gaşcă de hoţi mărunţi. Preferă, fără îndoială, televizorul, nu biblioteca. Dar, spre ghinionul lui, ajunge într-un loc unde nu exista televizor…
O parabolă despre lumea de azi şi o minunată lecţie de citit.

De acelaşi autor

Banca de rezerve

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Rui Zink – Cititorul din peşteră”

  1. Kabo spune:

    Salut pe toti cei pasionati de actsee poze superbe!De cand am citit articolul, acum cateva zile, am savurat din plin actsee poze. Mi-am tot incrucisat ochii, gasind destul de repede echililbrul realitatii stereoscopice. Dar totusi mi se parea ceva in neregula. Nu aveam impresia de 3D 100%. In plus, fiecare obiect avea o deviatie de culoare pe margine.Si cum sunt inginer, am gandit un pic procedeul folosit pentru a le realiza vs. procedeul gandit pentru a le vizualiza vs. procedeul nostru simplu de a ne incrucisa ochii.Si aici apare problema! In dispozitivul de vizualizare, fiecare ochi privea exact poza din dreptul lui: ochiul stang privea poza din stanga, ochiul drept pe cea din dreapta. Noi, prin incrucisarea ochilor realizam exact invers: ochiul stang priveste poza din dreapta, iar cel drept pe cea din stanga.Zis si facut: am introdus pozele in PS, am inversat cele 2 cadre intre ele si .. rezultatul este impresionant. 3Dul se vede clar, nu apar deviatii de culoare pe marginea obiectelor. Ce pot spune e ca oamenii, obiectele, chiar daca apar la distante diferite, fiecare in parte pare facut din carton perfect plan. Cred ca asta se datoreaza faptului ca in mod obisnbuit, in viata de zi cu zi, cand urmarim o scena, imaginea captata de ochi se modifica usor in functie de punctul in care privim. Pe cand in actsee poze, imaginile raman nemodificate.Sunt sigur ca autorul articolului are slide-urile deja in PS si poate face modificarea repede (daca sunt de folos, eu le am deja prelucrate).Vizionare placuta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *