Rudyard Kipling – Se lasă noaptea

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1907

pentru puterea de observaţie, originalitatea imaginaţiei, virilitatea ideilor şi remarcabilul talent narativ care caracterizează creaţia acestui autor de reputaţie mondială

„Acordandu-i Premiul Nobel pentru Literatura in acest an lui Rudyard Kipling, Academia Suedeza doreste sa ofere un omagiu literaturii Angliei, atat de bogata in nume glorioase,  si celui mai de seama geniu in arta naratiunii pe care aceasta tara l-a dat in vremurile noastre.“

C.D. af Wirsén, Secretar Permanent al Academiei Suedeze, in Discursul de acordare a premiului, Stockholm, 1907

„Viata lui Dick si fatala sa calatorie finala sunt o metafora pentru disparitia curtoaziei barbatului secolului al XIX-lea in fata femeii noi, ceea ce face ca povestea sa fie mai bogata si mai interesanta decat au vazut-o multi dintre contemporani.“

The Guardian

„Intors din infernul scaldat intr-o lumina sublima a Sudanului, pictorul Dick Heldar reintalneste in ceturile Londrei femeia pe care in copilarie jurase ca o va iubi toata viata. Melodrama? Poate. Dar totul este adevarat, «bazat pe o intamplare reala» – cum ar promova Hollywoodul povestea daca s-ar hotari sa o refilmeze. Kipling impleteste printre firele acestui roman o istorie personala secreta.“

Mihai Iovanel

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *