Rudyard Kipling – Cărţile junglei

Premiul Nobel pentru Literatură, 1907

pentru puterea de observaţie, originalitatea imaginaţiei, virilitatea ideilor şi remarcabilul talent narativ care caracterizează creaţia acestui autor de reputaţie mondială

Atras de omul simplu, cu personalitatea nealterată de ispitele lumii civilizate, Rudyard Kipling a susţinut pe tot parcursul vieţii ‘misiunea civilizatoare’ a Angliei în lumea haotică a Indiei. Petrecând primii ani ai copilăriei în India, acea lume fabuloasă, cu o natură luxuriantă, imaginaţia i-a fost în permanenţă aprinsă de tradiţiile şi poveştile localnicilor.

Volumul “Cărţile Junglei” reuneşte Prima şi a Doua Carte a Junglei, care evocă într-o manieră alertă, aproape cinematografică, viaţa unui băiat crescut de lupi. Având ca prieteni fiarele sălbatice ale junglei indiene, în alte situaţii înfricoşătoare, Mowgli este nevoit să poarte o luptă pe care nu şi-o doreşte, împotriva tigrului Shere Khan. Revenit printre oameni, va fi pus în faţa altei dileme: se va adapta el oare la viaţa socială a celor care îl cred fiul demult dispărut? Citiţi această poveste emoţionantă în traducerea lui Mihnea Gheorghiu şi descoperiţi deliciile literaturii de aventuri pentru toate vârstele!

De acelaşi autor

Căpitanii curajoşi

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *