Rudyard Kipling – Cartea junglei

UnknownPremiul Nobel pentru Literatură, 1907

pentru puterea de observaţie, originalitatea imaginaţiei, virilitatea ideilor şi remarcabilul talent narativ care caracterizează creaţia acestui autor de reputaţie mondială

 Cartea junglei este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice cititor, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte ușor să semene cu aspecte din societatea umană.

Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurință, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar și lăudăroșenie, oportunism, dorința de a stăpâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, și de pantera Bagheera, puiul de om luptă pentru a învinge pe stăpânul tiran, tigrul Shere Khan.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *