Rudolf Duda – Pietre preţioase. Mică enciclopedie

Cartea pe care tocmai aţi deschis-o nu se adresează doar experţilor – gemologi, mineralogi, bijutieri, colecţionari şi comercianţi – ci şi unui public pasionat, care intră ocazional în contact cu pietrele preţioase, în magazine de bijuterii, în expoziţii sau citind diverse publicaţii. Volumul este conceput în trei secţiuni. Introducerea pune la dispoziţia cititorilor informaţii esenţiale despre pietrele preţioase şi proprietăţile lor, ca şi despre modul de a îl identifica, prelucra şi îngriji. Este explicată terminologia din chimie şi fizică, sunt descrise rocile gazdă şi ocurenţele, tratamentul, diferitele procedee de prelucrare şi problemele legate de îngrijirea pietrelor preţioase; se fac trimiteri şi la proprietăţile lor tămăduitoare. Textul propriu-zis, ilustrat fascinant, se constituie într-o monografie a gemelor. Proprietăţile lor sunt grupate astfel încât cititorii pot identifica pietrele preţioase direct, doar privindu-le cu atenţie, şi prin simple teste de laborator. Secţiunea finală oferă informaţie suplimentară de specialitate, extrem de interesantă şi utilă, o listă bibliografică şi un indice.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Rudolf Duda – Pietre preţioase. Mică enciclopedie”

  1. tanase marian spune:

    excelentele voastre erau ani 80,eram radioamator ,lucram la s. t. s si ma aflam an biroul ofiterului de contrainformatii al unitatii,,.doream o aprobare pentru un receptor de trafic casat a l obtine de la unitatea de c. i. ,.atunci mi s a propus sa semnez o declaratie de informator,,.l am refuzat pe ofiter i am spus ca eu nu mi vand aproapele,,nu s a soldat acest incident cu nici un efect asupra mea,,…….. aceasta observatie o fac ca si un punct de vedere asupra informatiei aparuta an presa princare domnul ion besoiu era informator al securitatii,,………………scuze eccelentelor voastre pentru scrisul dificil ,,nu agramat,, am o neuropatie grava datorata unui ,,a. v. c. ,, datorat de acum sase ani si la care un grup de medici militari ai spitalului ministerului de interne erau beti an spital si nu mi au acordat asistenta de urgenta,,…..unul dintre acesti nenorociti mi a spus,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,……………………recent ,la o revenire a bolii am mers cu fiica mea la clinica fundeni ,unde un derbedeu medic si subordonat al doamne prof. dr. virginia ion ,.neurologie etajul trei m a dat afara anstradacand i am deplans drama de la spitalul m. i. ,…….. nu pot sa merg nici acum,sunt saseluni de cand nu am mai iesit an strada,……… rusine romani rusine romania,,. regret gestul din 89 cand datorita unor altercatii verbale de acuzare a lui ceausescu am fost mutat agresiv de la s. t. s. si am ajuns antr un subsol la i. g. p. urmarit de 215 si batjocorit pana la pensionarea militara,,………………………..rusine romani rusine romania,,.acum desi mi se fura lunar din pensia militara de 2070 roni si impozitata suma de 70 de roni la c. a. s. dar nu mi se ofera nici un tratament iar domnuln prim ministru ami spune ca staucu mana antinsa la guvern,,.rusine romani rusine romania nu pot sa merg,,.fiti blestemati dragi demnitari ma furati ma dati afara dinspital medicii stau beti an spital,.,….mizerii umane asa arata acest stat ,,. semnez cu demnitate,,m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. ,,…….sa traiti,si nu uitati eu nu pot sa merg anca,…..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *