Roxana Elena Călin – Teste de limba şi literatura română pentru clasa a VI-a

Pornind de la obiectivele de referinţă din programa şcolară pentru clasa a VI-a privitoare la capacitatea de receptare a mesajului scris şi la capacitatea de exprimare scrisă în diferite situaţii de comunicare, cartea doamnei profesoare Roxana Elena Călin îşi propune să ofere elevilor şi profesorilor un instrument util în activitatea de predare – învăţare.
Testele propun rezolvarea unor noţiuni de limba română, grupate pe compartimente (fonetică, morfologie, sintaxă, vocabular), exerciţii pe marginea unui text dat (rezumat, caracterizare de personaj), redactarea unor texte argumentative (motivarea apartenenţei la un gen literar / la o specie literară), a unor texte descriptive, narative şi dialogate, precum şi compunerea unor scrisori.
Baremul şi sugestiile de rezolvare de la fiecare test oferă posibilitatea evaluării şi autoevaluării rapide.
Recomandăm cu căldură cartea doamnei profesoare Roxana Elena Călin atât elevilor care doresc să-şi consolideze sau să-şi verifice cunoştinţele de limbă şi literatură română, cât şi profesorilor, pentru care această carte ar putea reprezenta un bun auxiliar didactic.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Roxana Elena Călin – Teste de limba şi literatura română pentru clasa a VI-a”

  1. maria spune:

    D-na Roxana Elena Calin este psiholog sau profesor?

  2. maria spune:

    D-na Roxana Elena Calin este psiholog sau profesor? petrescumariaroxana@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *