Rose Tremain – Muzică şi tăcere

imaginePrin „Muzică şi tăcere,” Rose Tremain provoacă istoria la poveste. În anul 1629, un tânăr muzician englez pe nume Peter Claire soseşte la curtea daneză pentru a se alătura orchestrei regelui Christian al IV-lea. Lutinistul trebuie să învioreze atmosfera de la Palat, unde un rege trist, cu un regat sărăcit şi o regină adulteră sunt fără spreanţă. Pus să cânte într-o pivniţă, exact sub apartamentele regale, simte pe propria piele şi în acrodurile reci ale corzilor sale războiul nemilos dintre  lumină şi întuneric, bine şi rău, nădejde şi deznădejde.

Imediat, Christian al IV-lea îi remarcă figura angelică. Ajunge să fie sfetnic de taină, dar lovit de Cupidon se îndrăgosteşte de una din domniţele de companie ale reginei, Kirsten, autoexilate.

Claire îi cântă Regelui şi-i alină suferinţele materiale şi ale sufletului. Regatul său se scufundă sub povara luxului în care huzuresc nobilii şi sub mizeria în care agonizează supuşii, singurii care continuă să plătească birul pentru războaiele devastatoare cu Liga Catolică.

Regina Kirsten, femeia căreia suveranul i-ar pune lumea la picioare, îl umileşte zilnic, transformând iubirea acestuia într-un chin amar. Ameninţarea dinspre curtea Suediei se simte în toate încheieturile Regatului, până jos, în subsolurile palatului Rosenborg, unde orchesta continuă să cânte.

Acum puteţi cumpăra  cartea cu

40discount

Înmiresmat cu puţin parfum de epocă, în care adulterul este umbrit de dragostea neprihănită dintre Claire-Emilia, şi citit ca un basm răscroit din tăieturi, cu cele mai elementare repetabile nevoi şi vise, romanul englezoaicei plusează pe confortul psihologic al vechilor poveşti care nu se pot termina decât într-un fel: cunoscut şi necesar.

reducere, numai din librăria: BOOKiseala.ro

„Tremain este cea mai bună scriitoare de romane istorice din generaţia ei. Evocă trecutul… cu senzualitate, cu umor şi cu o superbă îndemânare… Intriga este ingenioasă… o tapiserie de neuitat a erosului şi a artelor.” Evening Standard

„Reuşita lui Tremain în Muzică şi tăcere este extraordinară… O povestire pe cât de amuzantă, pe atât de captivantă.” Daily Telegraph

„Lirica, voluptuoasă… splendidă… O dramă somptuoasă, învăluită în lumina fermecătoare a făcliilor trecutului curtenesc.”  Sunday Times

De acelaşi autor:

Drumul spre casă

Culoarea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *