Românii s-au bulucit la cărţi gratis

Luând modelul occidental, Editura „Litera”, susţinută de ziarul „Ring”, a adunat peste 1000 de amatori de mocangeală pe Lipscani, în spatele Băncii Naţionale, în urmă cu două seri. Peste 4000 de titluri, în valoare de 10.000 de euro, au fost întinse pe caldarâm în aşteptarea „onor” cititorului avid de carte. Nici nu s-a tăiat bine panglica de către oficiali că spaţiul a fost luat cu asalt de precupeţi ai cărţilor care şi-au umplut desagii. Nu se poate vorbi despre cititori, ci despre vânători de chilipiruri. A doua zi, anticariatele din centrul Bucureştiului au fost luate cu asalt de vânzătorii de cărţi.

Aseară, unul dintre managerii de la Bookland ne-au povestit cum din cărţile în lanţuri, oferite CFR pentru trenurile de elită, au rămas doar cărţile pentru că s-au furat lanţurile.

Morala: dă-i românului ceva gratis că înfulecă cu ambalaj cu tot.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *