Romain Rolland – Colas Breugnon

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1915

ca un omagiu adus înaltului idealism al creației lui literare și dragostei de adevăr cu care a descris diferite tipuri umane

„Nu îndrăznesc să cred că tovărășia lui Colas Breugnon al meu îi va face pe cititori să petreacă la fel ca pe autor. Îi rog, cel puțin, să privească această carte așa cum e: sinceră, surâzătoare, fără năzuința de a schimba lumea sau de a o tălmăci; fără politică, fără metafizică, o carte cu «adevărat franțuzească», ce râde de viață, pentru că o găsește bună și pentru că se simte sănătoasă.“ Romain Rolland „Personalitatea sa de scriitor-cetățean a fost adeseori comparată cu cea a lui Voltaire, Romain Rolland exercitând o importantă influență asupra opiniei publice europene din primele patru decenii ale secolului trecut.“ Irina Mavrodin „Ceea ce apare atât de literar în această carte, alături de limba plină de gust despre care vorbeam, este tocmai imaginea omului obişnuit care iese teafăr şi nevătămat din tot felul de întâmplări, de pământ, de aer sau de sânge.“ Alexandru Matei „Biblioteca pentru toți“ inițiază prima serie de literatură universală dedicată scriitorilor laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură. Colecția „Nobel“ cuprinde selecția celor mai cunoscute opere ale lor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *