Romain Gary – Himere

1Himere este o poveste pe care o citeşti uşor şi nu o uiţi repede. Ludo, un tânăr polonez, poartă o dragoste în suflet, aproape imposibil de consumat, pentru Lila, prima fată din viaţa sa. Deşi plecat, memoria sa înregistrează şi refuză să accepte noua lume. Deşi plecat de tânăr din propria ţară, se desprinde cu greu şi este nevoit să judece în paradigmele învăte în şcoala franceză. Romanul de dragoste este bine construit, într-o lume a războielor, în care totul pare nimicit, până şi prima iubire.  deschide cartea

Născut în Vilnius, Roman Kacew, într.o familie de evrei, şi-a schimbat numele în Romain Gary când Franţa a fost ocupată. Tatăl său l-a abandonat când era mic. A trebuit să fie crescut doar de mamă, cea care s-a mutat în 1925 la Nice. A studiat Dreptul, a pilotat avioane şi s-a înregimentat în timpul ocupaţiei naziste în trupele generalului de Gaulle, aflat în exil. După cel de-al doilea război mondial a intrat în diplomaţie, ajungând celebru rapid prin romanele sale, fiind unul dintre cei mai prolifici autori. A scris aproape treizeci de cărţi. Unele au apărut sub pseudonimul Émile Ajar.

De acelaşi autor

Dincolo de limita aceasta biletul îşi pierde valabilitatea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *