Roger Howard – Operațiunea Damocles

UnknownSfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial nu a adus cu el şi renunţarea din partea unor state la ideea de reluare a cursei înarmărilor. Este şi cazul Egiptului, care în perioada 1951–1967 a derulat un amplu şi secret program de construire a unor noi rachete militare, mult mai performante decât cele existente la momentul respectiv. Politica statului egiptean şi a preşedintelui Gamal Abdel Nasser a îngrijorat statul vecin, Israel, precum şi Mossadul (Serviciile secrete israeliene). În atingerea scopului său, Nasser s-a folosit de experienţa oamenilor de ştiinţă germani care se remarcaseră în susţinerea programului de rachete nazist. Pentru a contracara programul de obţinere de arme de distrugere în masă, dotate cu focoase radiologice, chimice sau chiar nucleare, Israelul recurge la o serie de măsuri precum intimidarea, ameninţarea sau chiar asasinarea specialiştilor germani, pentru a-i descuraja să lucreze pentru Nasser.

La o jumătate de secol de la aceste evenimente, cartea de faţă spune povestea eşecului amplei Operaţiuni Damocles, a relaţiilor tensionate dintre Israel şi Egipt, şi înfăţişează poziţia marilor puteri ale lumii vizavi de această problemă.
Order Operațiunea Damocles Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *