Robin Smith – Minciuni la altar. Adevărul despre căsniciile fericite

CARTEAtunci când vă luaţi angajamentul de a rămâne în cadrul unui cuplu „la bine şi la rău”, vă gândiţi cumva că asta înseamnă „atâta vreme cât încă e bine şi lucrurile sunt în avantajul meu”? În această carte, dr. Robin L. Smith vorbeşte despre nevoile nerostite, întrebările neadresate încă şi de planurile ascunse care se găsesc, de regulă, în spatele jurămintelor făcute în faţa altarului. De multe ori, după o vreme, toate acestea dau naştere luptelor pentru putere, suferinţei şi sentimentului de neajutorare şi de eşec în căsnicie.

Autoarea găseşte soluţiile prin intermediul cărora orice cuplu poate transforma jurămintele oneste şi inocente de la început într-o şansă reală de a pune bazele unei căsnicii fericite, pline de satisfacţii şi de durată. Cu ajutorul unor istorisiri emoţionante şi prin dezvăluirea unor experienţe proprii, dr. Smith explică de ce este important să „deschizi bine ochii” atunci când faci un  asemenea pas, cum anume trebuie să scrii nişte jurăminte adevărate, care să-ţi fie călăuze reale în viaţă, şi de ce nu e niciodată prea târziu să reformulezi promisiunile făcute la începutul căsniciei.

Jurămintele rostite în faţa altarului pot deveni planuri realiste pentru sudarea unui cuplu şi obţinerea fericirii pe termen lung.

Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare  dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *