Roberto Quaglia – 11 septembrie. Mitul. Culisele unei crize programate

Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus în atenţia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul său articol din primăvara anului 2003, intitulat: „Tot cea ai dorit să ştii despre 11 septembrie, dar nu ai avu curajul să întrebi”, care a devenit bestseller.
Pornind de la acest articol, subiectul este trata pe larg în cartea 11 Septembrie. Mitul – culisele unei criye programate, carte care a produs multe animozităâi la apariţia ei.

Apreciat pentru ironia şi sarcasmul său, Roberto Quaglia a scris numeroase cărţi science-fiction şi umoristice. Este binecunoscut publicului român cu patru dintre lucrările sale, Vagabondul interspaţial, Dio S.R.L., Pâine, unt şi paradoxina şi Gândirea stocastică, acestea fiind deja traduse şi publicate în România în perioada 1994-2004.

Această carte analizează Mitul de la 11 septembrie altfel de cum am fost cu toţii obişnuiţi: demontează cu scrupulozitate versiunea oficială a evenimentelor şi, în acelaşi timp, reprezintă un extraordinar manual cu ajutorul căruia putem înţelege tehnicile rafinate de construire şi consolidare a unui mit, psihologia manipulării maselor şi războiul psihologic ale cărui victime am fost până acum.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *