Robert Neuburger – Arta culpabilizării

Să-l culpabilizezi pe altul – o artă? Dar cum am învăţat să culpabilizăm? Prin intermediul căror tehnici? Şi cum ne folosim de culpabilizare, mai ales în cuplu?

Întrucât, în prezent, aceasta e maniera cea mai răspândită de a exprima o nemulţumire, Robert Neuburger ne propune aici reperarea fiecărei tentative de culpabilizare, înainte de a ajunge să-i suportăm efectele. El arată, de asemenea, că supravieţuirea unui cuplu ţine mai mult de capacitatea sa de a genera compromisuri, de a fi tolerant, de a păstra un sens al relativităţii, al autoderiziunii, al umorului.

Să nu uităm că un conflict nu izbucneşte niciodată doar pentru că ambii parteneri au dreptate şi că, aşa cum spune poetul Yehuda Amichaï, „acolo unde avem dreptate, nu vor mai creşte niciodată flori”.

Order Arta culpabilizării Preţ @ RON18,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *