Robert Harris – Pompei

O reconstrucţie vie, plină de culoare, a vieţii din Pompei înainte de catastrofa care a înghiţit oraşul.

Pompeiul – străjuit de Vezuviu, uriaşul ameninţător, şi bântuit de secetă – este văzut prin ochii a patru personaje: un tânăr inginer, o adolescentă seducătoare, un potentat corupt şi un savant bătrân. Când conductele care alimentează cu apă orașul Misenum se defectează brusc, tânărul Marcus Attilius Primus este trimis la Pompei, de către amiralul Pliniu cel Bătrân, ca să remedieze problema chiar de la sursă. Însă în anul 79 A.D., Vezuviul tocmai se pregătește să erupă. Mai mult, Attilius este prins la mijloc între Corelia, femeia de care se îndrăgostește, și complotul pus la cale chiar de tatăl acesteia.

Pe cine și cât va reuși Attilius să salveze din catastrofa care stă să izbucnească?

„Un roman uluitor… Subtilitatea şi forţa construcţiei narative ne ţin captivi până în ultima clipă.“ Beryl Bainbridge, „Cărţile anului”, The Times

„O excepţională ilustrare a contradicţiilor vieţii cotidiene în Roma antică.”  The Art Newspaper

De acelaşi autor

Lustrum

Order Pompei Preţ @ RON29,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *