Rafael Sabatini – Odiseea căpitanului Blood

imagine13.99 – 6.99 Lei

Intrigi şi lupte pentru putere, mistere şi trădări, corăbii de piraţi, insule exotice, viaţa trăită pe muchie de cuţit, îngemănată cu moartea pândind la flecare pas – iată ce-i rezervă destinul lui Peter Blood, gentleman englez şi medic de renume, care-şi practică liniştit meseria în Bridgewater.

Insă, în clipa când în oraş izbucneşte o revoltă condusă de ducele de Mounmoth, împotriva armatei regale, eroul nostru se pomeneşte prins în iţele întortocheate ale unei conspiraţii cu miros de trădare şi este arestat de armata regală. Iar preţul pe care trebuie să-l plătească pentru cea mai înaltă crimă împotriva suveranului este sclavia: Blood, deşi nevinovat, este trimis împreună cu 1100 de rebeli pe plantaţiile din Barbados ale Lordului Sunderland. Acolo, eroul nostru se vede nevoit să apeleze la geniul său tactic pentru a supravieţui. Şansa lui este colonelul Bishop, cel care îl cumpără pentru modesta sumă de zece lire şi care îi recunoaşte calităţile de medic.

După ce insula este atacată de spanioli, Peter, împreună cu alţi rebeli, reuşeşte să evadeze şi pune mâna pe corabia spaniolă, nu înainte de a o salva pe fiica colonelului Bishop, frumoasa Arabella, de care se îndrăgostise. De-abia acum încep aventurile lui Peter Blood, care este numit căpitan şi pleacă la bordul navei sale spre insula Tortuga pentru a-şi consolida o flotă şi a porni propriul război împotriva nedreptăţii.

De acelaşi autor

Odiseea căpitanului Blood

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *