Radu Vasile – Raiul pe pământ

1Din 1990, după câţiva ani de documentare, a început un proiect mai vast, un şir de romane ce zugrăvesc destinul unei familii trăitoare în România întunecată a celei de-a doua jumătăţi a veacului XX, acolo unde „copiii infernului îţi smulgeau cu cleştele din carne ceea ce doreau să audă şi mulţi dintre cei ce le încăpeau pe mâini mărturiseau fapte pe care nu numai că nu le făcuseră, dar nici în cele mai îndepărtate unghere ale minţii lor nu le concepuseră”. Raiul pe pământ este cea de a treia apariţie a acestui şir început în 2010 cu Oameni fără scăpare şi urmat, în 2011, cu Felix în valea umbrei morţii.

 

„Vedeam în schimb trupul lui Bubu aşa cum se născuse în acel ceas nocturn, plin de sânge şi de vânătăi, presărat cu excrescenţe şi răni, un trup ce-şi gâfâia noua viaţă primită de la cei ce instaurau raiul pe pământ, cum spusese Butirez într-un discurs de-al său.

Astfel, am fost sigur că noua lume îşi marcase naşterea. Fractura de cea veche se produsese şi eu fusesem centrul ei nervos. Urma să fiu martorul ocular al timpurilor noi, când raiul se va pogorî pe pământ şi noi, cu sau fără voia noastră, vom fi locuitorii lui. Să fim pregătiţi deci, şi nimic să nu ne scape!”

Order Raiul pe pământ Preţ @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *