Radu Săgeată – Statele lumii contemporane

59.90 – 45.00 Lei

Prima parte a lucrării este consacrată unor aspecte teoretico-metodologice care privesc statul ca sistem geografic şi social-politic, alcătuit din teritoriu şi populaţie, capitală ca nucleu politic al statului şi graniţele ca organism periferic al acestuia, tipurile de state şi caracteristicile lor.

Lucrarea se continuă cu o radiografie a tuturor entităţilor statale din lume la începutul celui de-al doilea deceniu al mileniului trei, folosind indicatori semnificativi, compatibili, din cele mai recente surse statistice ONU, corelate cu lucrări similare, de prestigiu, din literatura internaţională de profil.

Centrul de greutate îl reprezintă monografiile regionale, alcătuite la nivelul fiecărui stat şi structurate în patru secţiuni: date generale, cadrul natural, repere istorice şi repere socioeconomice. Fiecare dintre cele 193 de state este precedat, în policromie, de câte o sc

Order Statele lumii contemporane Preţ redus @ RON45,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *