Rabindranath Tagore – Stafia

Premiul Nobel pentru Literatură, 1913

în temeiul versurilor sale profund sensibile, proaspete şi frumoase, prin care, cu un meşteşug desăvârşit, a izbutit să facă din gândirea sa poetică, rostită în propriile-i cuvinte englezeşti, o parte integrantă a literaturii occidentale

Povestire cu stafii clasică, într-o atmosferă lugubră, într-un conac părăsit aflat pe malul Gangelui… Dragostea unui bărbat pentru soţia lui trece dincolo de moarte… Cu o celebră ecranizare de Satyajit Ray!
Un detectiv visează să găsească crima perfectă, dar din păcate India nu îi poate oferi fundalul de infracţiune pe care se derulează viaţa în Occident. După ce a cutreierat mult timp străzile metropolei indiene, în căutarea crimei perfecte, detectivul nostru intră într-un cerc vicios care îi spulberă tot universul…
O poveste halucinantă, una dintre cele 1001 de nopţi trăită de un tânăr într-un palat superb şi macabru …o întoarcere în trecutul strălucitor al huzurului vieţii de nababi…

De acelaşi autor

Gitanjali. Jertfă lirică

Casa şi lumea

Chaturanga

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *